Beginnen

zen meditatie utrecht

Beginnen met zen

Je bent welkom zowel met als zonder meditatie-ervaring. Heb je geen ervaring? Dan krijg je voorafgaand aan de eerste deelname een persoonlijke instructie. Met aandacht voor je doelen, verwachtingen en vertreksituatie. De instructie is gratis. Na de instructie beslis je of je deelneemt.

Heb je voorkeur voor een proefzit? Dat kan, we vragen je dan om voorafgaand aan de bijeenkomst de volgende video of video’s te bekijken: Zitten (Nederlandstalig) óf Meditation posture, Watching the breath en What meditation really is (alle Engelstalig).

Mediteren is bevrijdend. Maar nogal wat mensen vinden het lastig om gevoel te ontwikkelen voor meditatie. Veel mensen hebben het gevoel wat te moeten doen als ze beginnen met mediteren. En raken dan gespannen. Met deze instructie leer je dat meditatie eerder iets is om te laten gebeuren. En dan heeft meditatie ineens iets lichts, speels en ontspannends.

Kosten

We vragen – om het eens uit te proberen – een bijdrage van 5 euro per meditatie. Mocht dit niet voldoende blijken om de kosten te dekken, dan vragen we vanaf 1 juni 2019 mogelijk weer 50 euro voor 10 opeenvolgende bijeenkomsten.

Om de administratie te beperken, stellen we het op prijs als je de kosten contant voldoet.